Bereken hier zelf jouw hypotheek alvast. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Hypotheek berekenen

Hoeveel kan ik maximaal lenen? Een veelgestelde vraag waar wij graag een antwoord op geven! Dankzij de berekentool van HZ Adviesgroep kun je binnen een paar minuten zien wat jouw maximale hypotheek is. Vul de benodigde gegevens in en ontdek hoeveel jouw droomhuis maximaal mag kosten. Daarnaast krijg je ook te zien wat je bruto en netto maandlasten zullen zijn.

Persoonlijke gegevens

Om een goede berekening te kunnen maken is het van belang dat je correcte gegevens invult. Als je vakantiegeld ontvangt, dan mag je dit bij je standaard inkomen optellen. Hetzelfde geldt voor een 13e maand of andere extra toeslagen. Koop je een huis samen met je partner, dan kun je het tweede inkomende ook meenemen in de berekening. Verder is het van belang om eventuele schulden in kaart te brengen. Ook kosten die je maakt voor alimentatie worden meegenomen in de hypotheekberekening.

Soort woning

Er zit een verschil in kosten als het gaat om bestaande bouw of nieuwbouw. Bij bestaande bouw krijg je bijvoorbeeld te maken met overdrachtsbelasting. Bij een nieuwbouwwoning daarentegen betaal je vaak bouwrente. Deze kosten worden meegenomen in de berekening. Je hebt hier verder geen invloed op. Waar je wel zelf over na moet denken zijn kosten voor een eventuele verbouwing. Deze kosten kun je meefinancieren in de hypotheek. Wil je een bepaald bedrag voor de verbouwing reserveren, geef dit dan op in de berekentool.

Je maximale hypotheek

Als je alle gegevens hebt opgegeven dan zie je direct wat je maximale hypotheek is. Het genoemde bedrag is uiteraard onder voorbehoud. Dat wil zeggen, de bank zal alle gegevens controleren voordat ze daadwerkelijk een hypotheek aan je verstrekken.

Vrijblijvend advies

Heb je naar aanleiding van de getoonde gegevens vragen of wil je direct een hypotheek afsluiten, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van een passende hypotheek.

Neem contact met ons op